Een-tweetje met...Hans Wouters

maandag 20 november 2017

Hans, opleiding en werk: Na de basisschool in Lage Mierde ging ik, zoals bijna iedereen, naar het Pius X-college in Bladel. Op het VMBO koos ik voor de richting bouw en metalen. Hierna volgde ik in Tilburg de BBL opleiding ( Beroeps Begeleidend Leren ) . Dit hield in: één dag leren en vier dagen werken bij Jan Verhoeven in Biest-Houtakker. Daar werk ik nog steeds als metselaar. Het bedrijf zit nu in Diessen. Ik ben 28 jaar, vrijgezel en woon in de Roobeemd in Lage Mierde.

Hobby’s: In de zomer vissen en af en toe wielrennen. Vissen doe ik meestal met Tim van Rijn in de visvijver in Bladel. In de winter ga ik graag skiën.  Ook kijk ik graag tv ( hoofdzakelijk sport) en in het weekend bier drinken. In het weekend ben ik in ‘t Dorpzicht een graag geziene gast, maar of dat zo kan blijven….gezien de laatste ontwikkelingen????

Voetballoopbaan: Ik speelde in een sterke lichting waarvan bijna alle spelers in de selectie terecht gekomen zijn. Ik noem o.a. Martijn Dijkstra, Geert Coolen, Stijn Hellegers, Teun van de Sande, Frank Swanen en Frans Berger. Sorry voor wie ik vergeten ben. We zijn dan ook vaak kampioen geworden. Ik ben als aanvaller begonnen en zo naar achteren gesukkeld. Toen ik bij senioren kwam, is het tweede elftal mijn team geworden. Daar speel ik nu al bijna tien jaar in. Ben één jaar in een lager elftal gaan spelen, maar dat was het toch niet voor mij.

SDO’39: Gezellige club. Knap dat er enkelen zo veel vrijwillig voor de club doen. Ik ben een gemakkelijke mens; dus voor mij mag het zo blijven. Ik heb vroeger enkele jaren de jeugd mee getraind en vorig jaar moesten we dat als selectielid ook soms doen. Blij dat ik dat niet meer hoef. Ik ben gewoon hartstikke tevreden!

 

 

Voetbal: Ik kijk op Ziggo Barcelona, Real en van het Engelse voetbal de topclubs. Ik ben voor Ajax (niet erg fanatiek) en in het buitenland voor Real. Dat komt meer door Sierd de Vos. Die is zo voor Barca en ik erger me daar flink aan, dus voor Real.

SDO 2: Gezellig team. We hebben dit jaar een  mooie groep en kunnen bovenin meedoen. Het is wel fijn dat we dit jaar eens veel goals kunnen maken. Ad van Gestel is een versterking, maakt veel goals en we nemen het dan maar voor lief dat we wat meer moeten lopen, omdat meeverdedigen niet zijn sterkste punt is. Met Tommy als leider is het serieuzer, maar toch gezellig. Ik probeer twee keer per week te gaan trainen, maar in de winter verzaak ik wel eens. Er wordt beter getraind. Spel wordt regelmatig stil gelegd om uitleg te geven. Trainer Niels houdt van druk zetten, maar dat is niks voor mij en enkele anderen achteraan bij ons team. Ik ben wel tevreden met Niels als trainer. Als de geblesseerden terug zijn, hebben we een sterk elftal.

Sterke – en verbeterpunten: Ik kan redelijk goed koppen, ben stevig in de duels en in de loop der jaren is mijn inzicht beter geworden. Ook heb ik een redelijke traptechniek. Een minpunt is dat ik te traag ben; daarom speel ik dus liever niet met ruimte in mijn rug. Conditie mag ook wel beter!

Lage Mierde: Gezellig dorp en ik woon er met veel plezier en kan mij er goed vermaken. Met m’n vrienden ga ik regelmatig naar ’t café. Bijna al mijn vrienden wonen ook in Lage Mierde. Ik vind het zo wel goed.  Jammer is dat bij Dorpzicht weinig jongeren komen. ’t Caféleven wordt zo steeds minder.

Over 10 jaar: Voetbal ik samen met enkele maten in een lager elftal. Misschien ben ik tegen die tijd zzp-er. Ik woon nog in Lage Mierde; misschien in een ander huis.Waarschijnlijk bij mij ook : huisje, boompje, beestje.

SDO 2 - ZSC 2 : 4-1.

Ik geef de pass aan…………Rob Wouters.