SDO'39 - Casteren uitslag 1 - 1

maandag 6 november 2017

SDO’39 verspeelt met gelijkspel weer kostbare punten tegen lantaarndrager.

De wedstrijd tussen SDO’39 en Casteren in de vijfde klasse E was er niet een om warm van te worden op deze kille, natte, zevende speeldag. De stand na negentig minuten was voor beide teams een teleurstellend gelijkspel, 1-1. Voor de thuisploeg omdat het de meeste aanvallende acties had, voor de bezoekers was het de voorsprong, die in de slotminuten alsnog ongedaan werd gemaakt door de oranjezwarten.

Gus van de Sande mocht als SDO-pupil van de week zorgen voor een mooie openingstreffer. Maar al vrij snel na het beginsignaal van de wedstrijd bleek Casteren een stug verdedigende ploeg te zijn, loerend op een enkele kans en die zich dan ook niet zomaar gewonnen gaf tegen het altijd aanvallend ingestelde SDO’39. Maar zoals al eerder in de voorbije wedstrijden te zien was, liet het ook vandaag weer veel mogelijkheden liggen om als winnaar uit de strijd te komen.

Het was Frans Berger die in het eerste kwartier SDO op voorsprong kon brengen, zijn poging in de 5e minuut had weinig richting en kracht en in de 9e minuut ging zijn schot uit een voorzet van Johan Paridaans voorlangs. Casteren had in deze fase enkele kansen, maar Diel Pasmans zag zijn schot naast gaan en Kees Teurlings schoot de bal net over de kruising. Met bijna een half uur op de klok waren er corners voor zowel SDO als Casteren, uit deze laatste kwam een snelle aanval van SDO, via Martijn Hellegers en Marco van Rijn kwam de bal voor de voeten van Martijn Dijkstra, maar zijn schot was voor de pas 18-jarige doelman Siem van Esch van Casteren geen probleem. Deze stond ook in de 40e minuut op de goede plek, wanneer hij een kopbal van Berger klemvast heeft. Kort voor rust nog een scoringskans voor de thuisploeg, maar de voorzet van Marco van Rijn wordt door iedereen gemist.

Na de theepauze was SDO’39 de meest aanvallende ploeg, Casteren hield echter knap stand, al gaf het in het verloop van de tweede helft, mede afgedwongen door SDO’39, wel veel hoekschoppen weg. In de 59e minuut bijna de 1-0 voorsprong uit een hoekschop van Marco van Rijn, die de bal hoog voor de goal schoot en maar net van de doellijn weggekopt kon worden door Diel Pasmans. Geheel onverwacht de 0-1 voorsprong voor Casteren, wanneer uit een assist van Richard Swaans de vrijgelaten Kees Teurlings de bal met een boog om doelman Menno Sanders het net in schoot. SDO’39 wist wat het te doen stond en aanval op aanval kwam er richting het doel van Casteren. Maar de vele hoekschoppen in de laatste 20 minuten van de wedstrijd leverden vooralsnog niets op, mede door goed werk van doelman Siem van Esch. Pas in de 85e minuut moet Casteren toch een doelpunt toestaan, wanneer uit een hoekschop van Hellegers SDO-verdediger Frank Swanen de bal, voor Casteren-doelman Van Esch onhoudbaar, in de verre hoek binnenkopte. Eindstand 1-1.