Wedstrijdverslag SDO'39 - SVSOS uitslag 2-1

maandag 23 oktober 2017

Jorrit Struijk liet als pupil van de week vandaag zien hoe je met wat extra loopwerk en goede passeerbewegingen een verdediging lam legt en je doelpuntje maakt.  

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg. In de 4e minuut al een kans voor SDO’39, wanneer uit een hoekschop de bal goed voor het SVSOS-doel kwam, de spitsen verzuimden de bal binnen te werken. Vervolgens kwamen er nog kansjes voor Marco van Rijn  en Martijn Hellegers, hun schoten op doel waren te zwak. In de 16e minuut de eerste dreiging van SVSOS, de voorzet van Jesper Priems ging echter over de achterlijn. Vier minuten later een vrije trap voor SVSOS, het schot van Ruud van Dijck ging laag richting het SDO-doel, een vandaag prima keepende Menno Sanders pakte de bal. In de 22e minuut onverwacht toch de 0-1 voorsprong voor de ploeg van Frank van Dongen. Jesper Priems was de maker, na pijnlijk balverlies bij SDO’39. Het spel ging hierna redelijk op en neer en beide teams wisten nog wat corners en kansjes te creëren, de ruststand bleef 0-1.

Na rust een beter SDO’39, dat vele kansen kreeg om wat aan de achterstand te doen. Pas in de 60e minuut viel er weer wat te juichen, wanneer Marco van Rijn uit zijn corner de bal via Martijn Hellegers weer voor zijn voeten kreeg en met een goede voorzet Frans Berger wist te bereiken, die de bal in de touwen kopte, 1-1. In de 73e minuut een gevaarlijk schot van Nick Dieker, maar met een knappe redding hield Menno Sanders zijn doel leeg. In de 81e minuut de bevrijdende tweede treffer voor SDO’39. Uit alweer een hoekschop komt de bal voor de voeten van Mike Gevers, die de bal goed opzij legde naar Frans Berger, die weinig moeite had om zijn tweede van de middag te scoren. In de extra tijd bijna nog de gelijkmaker, maar het schot van Teun van Dijck ging via een SDO-verdediger net naast. Eindstand 2-1.