SDO’39 met 5-1 ruim voorbij Terlo

maandag 16 oktober 2017

Zonnig resultaat helpt SDO’39 in subtop

In deze wedstrijd was SDO’39 de bovenliggende partij, al moest het terdege rekening blijven houden met enkele gevaarlijke aanvallen van Terlo. Vooral onnodig balverlies leidde soms gevaarlijke situaties in. Ook al lijken de cijfers overduidelijk, de wedstrijd was matig, maar wie maalt er bij de oranjezwarten om. De drie punten tellen en ook met minder goed voetbal kan je toch een belangrijke stap omhoog zetten in deze wederom lastige competitie.

Na een kwartier het spel te hebben gemaakt, scoorde in de 16e minuut de goed opgestelde Frank Swanen met een geplaatste kopbal vanuit een hoekschop de 1-0. Een enkele poging voor Terlo kwam in de 26e minuut van Hein Hoeks, zijn schot ging over. Twee minuten later weer Hoeks, dit keer werd zijn schot geblokt door Geert Coolen. In de 26e minuut een voorzet vanaf rechts van Tuur Willems en het is Claudemberg van der Heijden, die zich vrij speelde, waarna zijn schot met hulp van Terlo-doelman Thomas Kuijken in de touwen ging, 2-0. Drie minuten later was het weer raak voor de thuisploeg, wanneer Van der Heijden de bal passte op Martijn Hellegers, die na geruime tijd droog te hebben gestaan, weer het net vond, door de bal diagonaal langs de Terlo-keeper binnen te schieten. Ook in de 32e minuut een enorme kans voor Martijn Hellegers, maar op slechts een paar meter van het doel wist hij enkel de paal te raken. Na balverlies tijdens een SDO-aanval wist Terlo snel vanuit de verdediging te counteren en was het uiteindelijk Sebastiaan Kromwijk, die in de 40e minuut met zijn treffer, de nodige spanning weer enigszins terugbracht in de wedstrijd. Ruststand 3-1.

Na de theepauze al snel weer enkele kansen voor SDO’39, maar door traagheid in de passing of afwerking gingen deze mogelijkheden verloren. Wel een goed schot in de 53e minuut van Thijs Spieringhs, helaas ging de bal voorlangs. Een minuut later werd de verdediging van SDO’39 op de proef gesteld, toen vanuit een hoekschop tweemaal de bal richting doel werd gewerkt, eenmaal door een kopbal van Bjorn Vroomen, zijn inzet werd goed verdedigd door Geert Coolen en een daarop volgend schot werd weggewerkt door Frank Swanen. Een soortgelijke situatie voltrok zich in de 57e minuut, waarbij tweemaal een doelpoging van Terlo moest worden verijdeld. Bij SDO’39 volgde er kort hierna twee wissels, Simon Kruijssen kwam in het veld voor Martijn Dijkstra en Abdala Addurahman voor Tuur Willems. Ook Terlo wisselde en daar maakte Harm Böhmer plaats voor Danny Smolders en Rick van Rooij kwam nog in het veld voor Hein Hoeks. In de 73 minuut de laatste wissel bij SDO, Mike Gevers komt in het veld voor de moegestreden Thijs Spieringhs. Door ook in de laatste twintig minuten van de wedstrijd steeds weer de aanval op te zoeken, kwam er in de  85e minuut eindelijk de verlossende treffer voor SDO’39, wanneer Martijn Hellegers, de 4-1 scoorde en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooide. In de extra tijd zelfs de 5-1, wanneer Claudemberg van der Heijden de bal, (was het een voorzet bedoeld?) buiten bereik van doelman Kuijken, hoog in de kruising zag draaien. Tja, die tellen ook!